Hormooncoach Anouk start praktijk in Castricum

Castricum – Anouk Kabel (54) was al enige jaren als hormooncoach werkzaam in Alkmaar. In april opende ze een praktijk in Castricum. Deze is gevestigd in het Transformatiehuis op de Castricummer Werf. Ze legt uit wat haar werk omvat.

Door Henk de Reus

Anouk is ruim twintig jaar HR-adviseur in het onderwijs. Ook volgde ze een opleiding als hormooncoach en hormoon wandelcoach. Anouk: ,,Een hormooncoach is iemand die ervoor zorgt dat je met aanpassingen in je leefstijl een betere hormoonbalans krijgt.’’ Ze licht dit toe. ,,Soms ervaar je klachten waar het reguliere medische circuit geen oplossing voor weet. Een hormooncoach onderzoekt waarom je klachten ervaart en of dat misschien komt door een hormonale disbalans. Met voeding en aanpassingen in je leefstijl kun je hieraan al wat doen.’’

Wandelgroep

Inmiddels weten mensen Anouk te vinden en recent startte ze een Hormoon Boost Wandelgroep. ,,Tijdens een ontspannen wandeling in de duinen laat ik je verschillende oefeningen doen. Zie het als een innovatieve manier van bewegen in de buitenlucht waarbij je signalen van je lichaam gaat herkennen. Je ontdekt het verschil tussen bewegen en trainen en het inzetten van loop-, ademhalings-, bewustwordings- en ontspanningstechnieken.’’ Anouk legt uit wat je hiermee wint. ,,Je ervaart meer energie en verbrandt meer vet, je zit lekkerder in je vel en vermindert je stress. Ook herstel je het zelf genezend vermogen van je lichaam.’’ Wil je meer weten of vrijblijvend een keer meelopen? Ga naar www.anoukcoacht.nl of bel 06 13937800. (Foto: Henk de Reus)