Historische rondleiding: beleef het soldatenleven in Fort K’ijk

Altijd al eens een echt fort van binnen willen bekijken? Ga dan op donderdag 1 november om 13.30 uur naar Fort K’ijk, bij Uitgeest. Ontdek meer over het leven van de 263 soldaten in dit fort, hoe ze sliepen en hoe het ‘kiekeboe’ kanon werkte, en later een prachtig uitkijkpunt werd. In de keuken staan nog drie kookpotten en originele pannen, je zou er zo aan de slag kunnen. De gidsen hebben een persoonlijke binding met deze plek en kunnen er smeuïge anekdotes en bijzondere weetjes over vertellen.
Fort K’ijk is onderdeel van de beroemde Stelling van Amsterdam en ligt prachtig aan de rand van een uitgestrekt veenweidelandschap. Het fort is onder beheer van Landschap Noord-Holland en sinds een jaar open gesteld voor publiek. Bij een bezoek kan men ook genieten van een versnapering in de Theeschenkerij en een audiotour volgen, over de Stelling en de omliggende natuur.
Zin om mee te gaan, reserveer een plek op www.gaatumee.nl. Donderdag 1 november van 13.30 tot 14.30 uur in Fort K’ijk, Lagendijk 22 te uitgeest. Groepen, op zoek naar een uniek groepsuitje, kunnen de rondleiding reserveren via fortkijk@deheerenvanzorg.nl (Foto: Monique van den Haak)