Henk Verdonk junior pakt toch weer de winst

Akersloot – Henk Verdonk junior uit Egmond-Binnen heeft, zoals bijna gebruikelijk, ook de derde aflevering van de kwartaalreeks in de OIT Mountainbike Cup op sportcomplex De Cloppenburch gewonnen. Deze bijna vanzelfsprekendheid ging dit keer niet helemaal op, want Walter van Kuilenburg had een goede dag en probeerde roet in het eten te gaan gooien. Als een pitbull wist hij zich vast te bijten in het wiel van Henk Verdonk junior, die meerdere malen trachtte zich te ontdoen van zijn schaduw. Iedere keer wist Van Kuilenburg weer aan te klampen, maar toen Verdonk junior er een rondje van 4 minuten en 45 seconden uit wist te persen, was het gedaan met de koopman. Hier had Walter van Kuilenburg niet van terug en moest toezien hoe Henk Verdonk junior toch zijn derde opeenvolgende zege behaalde, maar niet zo overtuigend als de twee vorige edities.

De wedstrijden gaan over 55 minuten en 1 ronde, hetgeen betekent dat als de leider in de koers bij de meet de 55 minutengrens doorbreekt, de bel wordt geluid voor de laatste omloop met eveneens voor alle anderen die daarna de finish passeren. Binnen dat tijdsbestek reden Henk Verdonk junior, Walter van Kuilenburg en Wout Bakker twaalf ronden en kwamen in deze volgorde in de uitslag. Henk Jan Verdonk senior reed zich, zoals gebruikelijk, van achter in het veld naar voren en wist daarbij vervolgens het dapper strijdende duo Barry Schrama/Chris Kemp en in de finale ook nog Maurice Kauffman te achterhalen en zodoende een vierde plek veilig te stellen. De altijd taaie Piet Veldt wist met totaal tien ronden op zijn naam de laatste plaats voor zich op te eisen.

Uitslag:

1. Henk Verdonk junior, Egmond-Binnen; 2. Walter van Kuilenburg, Akersloot; 3. Wout Bakker, Heiloo; 4. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef; 5. Maurice Kauffman, Beverwijk; 6. Barry Schrama, Akersloot; 7. Chris Kemp, Egmond aan den Hoef; 8. Piet Veldt, Akersloot.