Henk Verdonk junior: de man van 51 minuten rond!

Akersloot – Mountainbiker Henk Verdonk junior uit Egmond-Binnen heeft weer de rapste tijd weten te realiseren in de wekelijkse donderdagavondrit tegen de klok. In de luwte tussen de stormen Dudley en Eunice konden de renners toch nog hun kunstje op sportpark De Cloppenburch laten zien. Evenals een week eerder was het nu ook weer zaak voor Verdonk junior om de achter hem vertrokken Vincent Beentjes van zich af te houden. Opvallend was dat het verloop van de strijd tegen het uurwerk vrijwel identiek was.

Bij winnaar Henk Verdonk junior was, naast het verloop, zelfs de totaaltijd van 51.00 minuut gelijk. Zijn tussentijden bleven allemaal onder de 5.10 minuten, daar waar Vincent Beentjes iedere omloop een handvol tellen moest toegeven op Verdonks score. Omloop acht liet bij Beentjes een dip zien, waarvan de oorzaak naar later bleek pijn in de zij was geweest, veroorzaakt door het vlak voor de rit te hebben gegeten. In de volgende omloop kon Beentjes de draad weer oppakken en overgaan op zijn gebruikelijke tijden met een mooie tweede plek als gevolg. Wout Bakker had het plan omarmd Vincent Beentjes naar de kroon te steken en begon daarmee voortvarend. Maar al vrij snel werd duidelijk dat het op dit moment nog te hoog gegrepen is voor hem. Met een achterstand van anderhalve minuut op Beentjes verzekerde Bakker zich toch van een deftige derde plaats.

Uitslag:

1. Henk Verdonk junior, Egmond-Binnen (51.00 min); 2. Vincent Beentjes, Castricum (51.59 min); 3. Wout Bakker, Heiloo (53.26 min).