Help Dagmar Faces of Asia te realiseren

Freelance fotografe Dagmar Lap, die op het eiland De Woude woont, is al jaren gefascineerd door
Azië. De afgelopen jaren heeft zij gereisd door onder andere China, Indonesië, Laos, Cambodja en januari nog door Myanmar om foto’s te maken voor haar boek  ‘Faces of Asia’, die zij via een crowdfunding-project wil proberen te realiseren.Na een jarenlange carrière als commercieel fotomodel, besloot Dagmar acht jaar geleden zelf achter de camera te kruipen,waarna ze een jaar de beroepsopleiding fotografie volgde op de Fotoacademie in Amsterdam. ,,Ik had het poseren en lachen voor de camera wel gezien en wilde heel graag zelf
mooie beelden gaan creëren. Ik begon met het fotograferen van collega-modellen die foto’s nodig hadden voor hun portfolio. Ik kwam er al snel achter dat mensen fotograferen mij enorm veel energie geeft en dat ik het geweldig vind om iemand van zijn of haar mooiste kant vast te leggen.”Haar allergrootste passie ligt bij de reisfotografie. ,,Wat mij een enorme kick geeft is dat je echt het moment moet pakken. Ik regisseer namelijk niks en zet niks in scène. Ik loop als een scanner over straat en probeer iedereen die ik zie of mijn interesse wekt zo snel en mooi mogelijk vast te leggen. Als ik dan aan het einde van de dag in mijn guesthouse aankom en weet dat ik weer een paar gave platen heb geschoten, kan ik niet wachten om ze te gaan bewerken. Het fotograferen van mensen geeft mij zo enorm veel energie en vreugde. Ik hoop dit de rest van mijn leven te mogen en kunnen doen.” De fotografe van De Woude wil nu graag een boek maken van haar allermooiste werk. Dit probeert
zij via de crowdfundorganisatie ‘Voor de Kunst’ te realiseren. ,,Het wordt echt een mooi hardcover, groot fotoboek met paginagrote foto’s van mensen. Er verschijnt geen tekst in het boek, dat leidt teveel af. De kosten van het maken van zo’n boek zijn alleen behoorlijk hoog. Ik heb nu veertig dagen de
tijd om 8.500 euro bij elkaar te crowdfunden. Ik hoop van harte dat het lukt. Van ieder verkocht
boek ga ik tevens een euro doneren aan de stichting Care for Children. Zij steunen een weeshuis in Myanmar.”
Het boek Faces of Asia zal dertig euro kosten, inclusief verzendkosten, en is te bestellen via www.voordekunst.nl/projecten/5550-faces-of-asia.