Hanna Looye en Barry Pirovano nieuw bij Kunstfietsroute Castricum

Castricum – ,,Of we wilden meedoen aan de Kunstfietsroute 2022? Zéker! Waarom? Hanna en ik delen sinds ruim een jaar op het terrein van Dijk en Duin de oude slagerij als studio, maar hebben deze nooit officieel geopend. De Kunstfietsroute lijkt ons het perfecte moment daarvoor!’’ Aan het woord zijn Hanna Looye en Barry Pirovano.

Het werk van Hanna (foto boven) varieert van aquarel tot cartoons. De digitale kunst van Barry geniet vooral bekendheid binnen de voetbalwereld. Nu al benieuwd naar hun creaties? Check www.hannalooye.nl en www.barrypirovano.com om alvast een indruk te krijgen. Op zaterdag 4 juni zal DJ Johnny Rap de muzikale omlijsting verzorgen voor alle bezoekers hun studio. Deze is te vinden aan het pleintje áchter restaurant De Oude Keuken en Bak’m. ,,Wees welkom op deze kleine blockparty, bekijk onze creaties en waag misschien een klein dansje. Tot zaterdag 4 juni op stop 24!’’

Programma

Het programma van de Kunstfietsroute ziet er als volgt uit: vrijdag 3 juni in de foyer van Toonbeeld Geesterhage om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) de aftrap van het evenement met een mystery guest. Aansluiten om 20.30 uur de officiële opening door burgemeester Toon Mans. Hierna het (gratis) docentenconcert. Zaterdag 4 en zondag 5 juni wordt de Kunstfietsroute gehouden van 11.00 tot 17.00 uur. Folders zijn te krijgen op de 25 locaties van de route en bij het Huis van Hilde, de Tuin van Kapitein Rommel, kantoorboekhandel Laan, Toonbeeld Geesterhage en de deelnemende winkels van de Etalageroute.

Optredens

Op zondag 5 juni zijn er op alle locaties presentaties van muziek of gedichten. Op zaterdag 4 juni wordt op diverse locaties ook iets georganiseerd. DJ Johnny Rap (stop 24), Kleinkoor Castricum (stop 6, 14.00 – 16.00 uur), Doe Harmonie Orkest (stop 5, 13.00 – 15.00 uur), live muziek (stop 12, vanaf 15.00 uur en Mark Minnema & Henk Jan van Harten (stop 17, om 12.00, 14.00 en 16.00 uur) zorgen ervoor dat de bezoekers oren en ogen te kort komen.

Mia Wijten in atielier ‘Op Het Duintje’. (Foto: aangeleverd)

Atelier ‘Op Het Duintje’

Tijdens de Kunstfietsroute is atelier ‘Op Het Duintje’ van Mia Wijten aan de Van Duurenlaan 5 in Bakkum ook geopend. Zij toont hier haar beelden, collages, schilderijen en foto-gedichtenboekjes.

In dorpshuis De Kern (Overtoom 15) hangen aquarellen, tekeningen en etsen van Nico Lute (1948). Op de zolder van De Kern heeft hij in zijn jeugd nog cursussen in het creativiteitscentrum gevolgd. Na zijn opleiding tot tekenleraar heeft hij steeds de ontwikkelingen van Castricum en omgeving met pen, potlood en penseel vastgelegd. Het liefst zittend in het gras, langs de waterkant of op een duin; op ooghoogte met de horizon. Zo is langzamerhand een beeldende geschiedschrijving ontstaan van een dorp, dat na de oorlog is gegroeid als kool. Verder is er prachtig werk te zien van Rosalie Hammink en haar leerlingen op het gebied van keramiek, tekeningen en aquarellen.

Dorpshuis De Kern, aquarel Nico Lute. (Foto: aangeleverd)