Gloed glanst bij Toonbeeld

Castricum – Op zondag 15 december verzorgt de Nijmeegse kleinkunstgroep ‘Gloed’ een concert in theaterzaal Geesterhage in Castricum. Vanaf 2005 heeft Gloed in dezelfde samenstelling het publiek met enthousiasme en speelplezier deelgenoot gemaakt van haar kleinkunst: verhalende Nederlandstalige liedjes op basis van gedichten. De vier muzikanten spelen tijdens dit concert voornamelijk de liedjes van hun vierde cd ‘Vier!’ en brengen ook twee nieuwe liedjes ten gehore, zoals het lied ‘Schip van mededogen’ dat ze schreven op basis van het gedicht ‘Albany – Nijmegen 2047’. Het lied gaat over de jaren na de bombardementen op Nijmegen en draagt een prachtig verhaal in zich.

De kracht van Gloed schuilt in de intieme en ook vrolijke sfeer, die ze tijdens concerten creëren. De zangeres verstaat de kunst van het (zingend) vertellen: haar toelichtingen over de nummers geven extra kleur aan een concert. De teksten van Gloed zijn betekenisvol: met humor, emotionele lading en een kwinkslag. Regelmatig vanuit de blik van een onbevangen kind. De muziek is meeslepend en gevarieerd: aanstekelijke ritmes en meeslepende melodieën.

De arrangementen ontwikkelen de muzikanten in gezamenlijkheid, de composities zijn over het algemeen van de hand van Gerard Veltrop, gitarist en componist van Gloed. Gloed bestaat uit Gerard Veltrop: gitaar, zang, composities, Rudi Korthuis: zang, Ines van Deursen: contrabas, jukebas, gitaar, zang en Harold in den Bosch: percussie, vibrafoon.

Aanvang 15.00 uur en toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij de Readshop (Geesterduin), Muziekhandel Borstlap, Boekhandel Laan, Vivant Rozing of te bestellen via: www.toonbeeld.tv en tel.nr. 0251-659012.

(Foto: aangeleverd)