Missing image

Getuigen gezocht van achtervolging en bedreiging

De politieberichten van maandag 6 januari tot en met zondag 12 januari

Inbraak Charlotte Ruyslaan

Castricum – Tussen maandag 6 januari 6.35 uur en dinsdag 7 januari 23.05 uur is er ingebroken bij een woning aan de Charlotte Ruyslaan. Men is de woning via een slaapkamerraam aan de achterzijde van de woning binnengekomen. Dit raam is opengebroken. De gehele woning is doorzocht. Op dit moment is nog niet duidelijk wat er is weggenomen.

Messen in beslag genomen

Castricum – Zaterdagmiddag 11 januari melding jongeren met mes. Ter plaatse hebben agenten de jongens niet meer aangetroffen. In Sporthal De Bloemen wel drie jongens van 14 jaar aangetroffen. Twee jongens hadden ieder een groot mes in hun tas zitten. De ouders hebben de jongeren opgehaald. De messen zijn in beslag genomen ter vernietiging. De ouders gaven daar toestemming voor.

Achtervolging en bedreiging; getuigen gezocht

Castricum – Zondag 12 januari omstreeks 2.25 uur een melding dat een persoon zou zijn overvallen en uit angst in de sloot was gesprongen. Uit de coördinaten bleek dat hij in de buurt van de Gladiolenveld te Castricum zou zijn. Melder, een 20-jarige jongen uit Limmen, werd drijfnat aangetroffen op het Hyacintenveld te Castricum. Deze vertelde dat hij op zijn scooter onderweg naar huis in Limmen was. Bij het gemeentehuis van Castricum zag hij twee jongens met een scooter staan. Toen melder vlak bij de rotonde met de N513 (Zeeweg) reed werd hij ingehaald door de twee jongens. Toen ze naast melder reden werd hij door de passagier geslagen met een hamer en toonde de bestuurder hem een mes. Melder is hierop direct gekeerd met zijn scooter, hierna volgde een achtervolging en is melder uiteindelijk een steeg ingereden. Uit angst voor zijn achtervolgers is de melder in de sloot gesprongen en heeft hij de politie gebeld. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie onder vermelding van procesnummer 2020007770.