Expositie kleuretsen Yolanda Eveleens in gemeentehuis

Van 24 augustus tot 21 november zijn de poëtische kleuretsen van grafica Yolanda Eveleens te bewonderen in de hal van het Castricumse gemeentehuis. Yolanda Eveleens volgde de opleiding Vrije Grafiek aan de Rietveld Academie, waar ze zich bekwaamde in de etstechniek. Haar atelier bevat een verzameling herfstachtig materiaal zoals dode vogels, botjes, schedeltjes en verdorde planten, een fascinatie die in haar etsen tot uiting komt. Processen als groei, metamorfose en de vier elementen aarde, water, lucht en vuur  vormen een veelvuldig terugkerend thema.

Maar deze processen staan niet op zichzelf, ze worden gebruikt voor het verbeelden van een ‘binnenwereld’. Eveleens omhult zich met mantels van organische materialen of duikt naar binnen in aarde, water of het menselijk lichaam en creëert met onverwachte combinaties van nauwkeurig getekende elementen, fascinerende en poëtische prenten.

Eveleens woonde tot haar twintigste jaar in Castricum. Ze zat op school in Bakkum en voelt zich, ondanks haar huidige woon/werkplek op de Beemsterklei, nog steeds sterk verbonden met de zandgrond, de kust en het unieke duinlandschap. Op donderdag 24 augustus om 19.30 uur is iedereen welkom bij de opening. De kunstenares is zelf aanwezig. De opening wordt verricht door Jan Willem Bakker, galeriehouder en uitgever van Aurora Productions.