Expositie Barbara Jonk op eiland De Woude

Tijdens het Pinksterweekeinde (8, 9 en 10 juni) exposeert Barbara Jonk nieuw en bestaand werk (keramiek, brons, schilderijen) in het dorpskerkje De Kemphaan op het eiland De Woude.

Barbara (1955) groeit op met de kunst van haar vader Nic Jonk van wie zij ook les krijgt. Al sinds haar vijftiende is Barbara bezig met haar kunst, eerst in het stookhok naast de cv-ketel, later in haar eigen atelier. In 1972 heeft zij haar eerste tentoonstelling bij Galerie Facet in Amsterdam en de jaren erna zouden er nog vele volgen zowel in binnen- als buitenland. Ook heeft zij diverse opdrachten mogen uitvoeren zoals o.a. keramische kistjes voor het weekblad Viva, een beeld voor het bedrijfsgebouw van Pecoma en een keramische fontein voor museum Hannema de Steurs. Verzamelaars over de hele wereld weten haar werk te waarderen.

Het werk van Barbara laat zich misschien het best omschrijven als prettig kleurrijk en modern romantisch, of zoals de heer A.P. Verschoor, toenmalig directeur van het Nederlandse Rode Kruis het omschreef ‘de kunst van Barbara ademt een heel persoonlijk gevoel uit, soms lyrisch soms verstild maar altijd Barbara’. (Foto: aangeleverd)