Edith gaat woningen bouwen in Malawi

Plaatsgenote Edith Balke (26) gaat even iets heel anders doen. In het dagelijks leven is de oud-scholiere van het Bonhoeffer College projectontwikkelaar bij Dura Vermeer Bouw, maar nu gaat ze zelf haar handen vies maken. In april gaat ze met Habitat Nederland naar Malawi om daar huizen te bouwen voor de armste bevolking.
Malawi is één van de armste landen ter wereld. De economische situatie is dramatisch en het land heeft weinig mogelijkheden daar iets aan te veranderen. Daarnaast heeft AIDS dusdanig huisgehouden in het Afrikaanse land dat een belangrijk deel van de economisch productieve middengeneratie is weggevaagd. Met andere woorden; er is bijna niemand meer om het land op te bouwen.
Eén van de gevolgen is dat veel mensen geen fatsoenlijk dak boven hun hoofd hebben. Habitat doet daar wat aan en Edith gaat daarbij helpen: ,,Met mijn werk zet ik in Nederland de meest prachtige woningen neer, maar ook in Malawi hebben ze het basisrecht van de mens, een goed en veilig thuis, heel hard nodig. Dus hoe tof is het dat ik daar zelf de handen uit de mouwen ga steken?”
Wie Edith wil helpen zoveel mogelijk van de armste mensen in Malawi een veilig onderdak te geven, kan via https://bouwmee.habitat.nl/actie/edith-balke een kleine bijdrage geven. Edith: ,,Voor elke euro leg ik een steen neer in Malawi. Dat is nog eens makkelijk bijdragen aan een betere wereld!’’ (Foto: aangeleverd)