Deel collectie ‘Bij Bakker’ nu verkrijgbaar bij kantoorboekhandel Laan

Castricum – Simone Veldt-Bakker heeft deze maand de deur van haar ‘snoepwinkel voor kunstenaars’ definitief gesloten. Toch hoeven de inwoners van Castricum voortaan niet verder te zoeken naar kunstenaarsbenodigdheden, want een deel van de collectie is voortaan bij kantoorboekhandel Laan aan de Burgemeester Mooijstraat 19 verkrijgbaar. Klanten kunnen hiervoor in de winkel terecht, maar ook zullen de artikelen via de website www.kantoorboek.nl te koop zijn.

Het besluit van Simone om de winkel ‘Bij Bakker’ te sluiten, was niet gemakkelijk. Midden in de coronacrisis nam ze de zaak over die in 1983 door haar ouders werd opgezet. Bepaald geen ideaal moment, want lange tijd moesten de deuren gesloten blijven. Uiteindelijk heeft dat er mede toe geleid dat het bedrijf niet meer voldoende rendabel is. Maar Simone hield de moed erin en ging op zoek naar alternatieven. Zelf vond ze een baan bij een soortgelijk bedrijf in Alkmaar en voor de inwoners van Castricum stelde ze een deel van de collectie veilig door die onder te brengen bij Hans Laan en zijn team.

Cursussen voor de medewerkers

Laan: ,,Wij hebben vroeger ook al eens verf en aanverwante artikelen verkocht in onze winkel, het is leuk dat dit nu weer terug is. Simone en ik kennen elkaar via het Ondernemersfonds al heel lang en we hebben het in het verleden ook al vaker gehad over samenwerking. Nu heeft zij ons geadviseerd over het samenstellen van deze collectie.’’ Simone, of de vertegenwoordigster van leverancier Talens, gaat ook de medewerkers van kantoorboekhandel Laan cursussen geven, zodat ze goed op de hoogte zijn van de producten in haar assortiment. Hoewel Simone dus vanaf nu zelf geen ondernemer meer is, blijft ze wel actief voor het Ondernemersfonds. Daar is ze al jaren een drijvende kracht achter diverse bekende promotionele acties.

Op de foto:
Hans Laan en Simone Veldt-Bakker voor de nieuw ingerichte afdeling met kunstenaarsbenodigdheden. (Foto: aangeleverd)