‘De Mient bloeit!’ komt rustig op gang

Castricum – In april van dit jaar hebben bewoners van de Mient de weide naast het spoor op feestelijke wijze ingezaaid met inheemse bloemen. Ze zijn nu twee maanden verder. Fietst of loopt u weleens over de Mient en vraagt u zich af wanneer de bloemen komen? 

Geduld, is het devies. Er is van alles gaande op het veld. De korenbloemen, klaprozen en zonnebloemen kondigen zich bescheiden aan en zullen later deze zomer in bloei staan. Maar ook de tweejarigen en vaste soorten als gewone margriet en muskuskaasjeskruid zijn al aan het ontkiemen. Sommige planten kiemen heel traag: soms pas na een jaar. Het is dus nog even wachten voordat de bloemenweide volop bloeit.

Mini excursie

Mensen die meer willen weten over de ontwikkeling van de planten op de Mient kunnen deelnemen aan een mini-excursie op vrijdag 21 juni. Hierin vertelt mede-initiatiefneemster Florinda Nieuwenhuis over de ecologische processen die nu gaande zijn, welke planten er staan en welke nog verwacht worden. Ook vertelt zij over de relatie tussen planten en insecten. De invloed van het beheer op de vegetatie komt ook aan bod. 

Aanvang 19.00 uur vanaf de Mient, verzamelpunt bij het bijenhotel. (Foto: Florinda Nieuwenhuis)