Castricums kunstenaarscollectief IMIX exposeert zes weken in Beverwijk

Foto boven:
Het kunstwerk ‘Apenarend’ van Gemma Distelbrink

Castricum/Beverwijk – Kunstenaarscollectief IMIX uit Castricum exposeert tot en met 22 maart bij KEK Beverwijk. De expositieruimte bevindt zich op de bovenverdieping van het Kennemer Theater. Beeldend kunstenaar Piet Vos verricht op zaterdag 12 februari om 16.00 uur de officiële opening.

Nomadisch kunstenaarscollectief IMIX bestaat uit Mireille Schermer, Gemma Distelbrink, Garrie Oomkens en Marion Albers. Min of meer noodgedwongen trekken ze van plek naar plek en overal verbinden ze zich opnieuw met de natuur. Ze brengen die connectie naar buiten via hun beelden, installaties en schilderijen. Ieder van hen doet dat op eigen wijze, maar de liefde voor de natuur spreekt uit al hun werk en hun werk harmonieert en versterkt elkaar.

Marion Albers

Marion Albers wordt onder meer geïnspireerd door natuurvolken die met een vanzelfsprekend respect voor zowel het zichtbare als onzichtbare in verbinding met elkaar en met de natuur leven. Ze mist dat respect vaak in onze maatschappij die vaak vooral om geld en consumptie draait. De parels van haar werk Gebed voor Moeder Aarde zijn stuk voor stuk kleine mini schilderijtjes van subtiele ingebrande plantenschoonheid.

Het kunstwerk ‘Mundus Vetus’ van Marion Albers

Mireille Schermer

Mireille Schermer werkt graag in en met de natuur samen, gebruikmakend van de elementen, de seizoenen en wat zich aandient aan materialen. Naast kunstenaar is zij kruidenvrouw. Schermer maakt haar eigen verf van bijenwas en pigmenten, verwerkt kruiden en wortels in zowel installaties en schilderijen als in medicinale toepassingen. De beweging van de kringloop vertaalt ze naar werk dat vertelt over groei en transformatie.

Het kunstwerk ‘Braam’ van Mireille Schermer

Gemma Distelbrink

De details, de verwondering voor de eenvoud en schoonheid van de natuur, de luchtigheid, puur wat het is, inspireren Gemma Distelbrink tot het maken van vele kunstwerken. Zo zijn de ‘elfenbankjes’ uit het bos terug te vinden op haar Elfenbankspiralen, Elfenbankbollen, Bollenprikken, het Bollenbos en de Elfenbank. Het is een soort handschrift waaraan haar werk te herkennen is. Ook vogelkoppen fascineren haar tot het maken van karakteristieke portretten. Distelbrink maakt haar kunstwerken uit klei soms in samenspel met natuurlijke materialen. De natuurlijke uitstraling bereikt ze door de werken in de zaagselton te smoren met vuur en rook.

Garrie Oomkens

Garrie Oomkens is gefascineerd door de natuur, die overal is, ook in de mens, wij zijn natuur. Hij kiest zo schilderend zijn onderwerpen: de vergezichten, de lucht, het water , het vuur, de aarde, de boom en de mens.

Het kunstwerk ‘Natuur, zonsondergang, nachthemel’ van Garrie Oomkens

Kijk op www.kekbeverwijk.nl voor de openingstijden.