Bosuilenexcursie voor de jeugd

De Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland geeft op vrijdagavond 11 en vrijdagavond 18 januari een avondexcursie voor jongeren. De bedoeling van deze excursie is om bosuilen waar te nemen.

Al in de winter vormen de bosuilen paren die zich voorbereiden op het nieuwe broedseizoen. Bij de excursie bootst de uilenroeper Arend de Jong het geluid van de bosuilen na. Als het goed is antwoorden de bosuilen en laten zij zich even zien. Dat is altijd reuze spannend. Op deze manier inventariseert Arend de Jong de broedparen in dit gebied en krijgt hij zo inzicht in hoe het met de Bosuilen gaat.

Jongeren en hun begeleiders worden uitgenodigd om aan de excursie deel te nemen. Op vrijdagavond 11 januari wordt verzameld bij de parkeerplaats van landgoed Marquette in Heemskerk en op 18 januari wordt er verzameld op de parkeerplaats direct tegenover Johanna’s Hof aan de Zeeweg te Castricum. De excursies beginnen om 19.30 uur en duren ongeveer een uur. Aanmelden voor de bosuilenexcursies is niet nodig en aan de excursies zijn geen kosten verbonden.

Voor meer informatie over deze of over volgende excursies neem contact op met Cees Baart, tel. 06-43677458, coördinator van de Jeugdvogelclub of kijk op www.vwgmidden-kennemerland.nl, de website van Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland. (Foto: Cees Baart)