45e Expositie Limmen Artistiek & Creatief

Limmen Cultuur organiseert op zaterdag 9 en zondag 10 maart voor de 45e maal de expositie Artistiek & Creatief. Veel kunstenaars uit de wijde omgeving hebben zich aangemeld en de animo onder de kunstenaars was enorm.
Het grootste gedeelte van de kunstenaars komt uit de gemeente Castricum, Heiloo, Heerhugowaard. Het samenstellen van een expositie is nooit gemakkelijk, maar dit jaar is het extra moeilijk gemaakt, door de vele aanmeldingen. De twee verdiepingen van Cultureel Centrum Vredeburg, aan de Dusseldorperweg 65 in Limmen, worden weer gevuld met o.a. schilders, keramisten, sieraden, haak textielkunst, metalen sculpturen, beelden en een sprookjesverhaler.
Beide dagen is er ook een buitenactiviteit. Vanaf 12.00 uur geven Monique Bakker en Renate Haanappel een raku-demonstratie. Om ca. 14.00 uur geeft Anita Kok een ‘pur’ (een bepaalde verftechniek) demonstratie. De zondag vanaf 14.00 tot 16.00 uur wordt muzikaal opgeluisterd door twee studenten van het Conservatorium te Amsterdam, Linus Eppinger op gitaar en Jose Soares op saxofoon. Zij spelen akoestisch, zodat zij zich gemakkelijk door het Cultureel Centrum Vredeburg kunnen bewegen.
Ook dit jaar wordt weer aan de toekomst gedacht. Kinderen van de beide basisscholen in Limmen hebben de opdracht gekregen om een tekening te maken met als thema ‘Milieu’. Zondag 10 maart om 11.30 uur is de prijsuitreiking door de juryleden Tinie Hanck en Tineke Pijnappel. De tekeningen zijn het hele weekend te bezichtigen en bewonderen in Cultureel Centrum Vredeburg.
Nieuwsgierig geworden? Ga kijken in het weekend van 9 en 10 maart. De deuren zijn op beide dagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis. Het gehele programma staat op de site www.limmencultuur.nl. (Foto: aangeleverd)