Wildlife van Marina Pronk in gemeentehuis Castricum

Van 21 februari tot en met 7 mei exposeert Marina Pronk haar fotoserie ‘Wildlife’ en installatie ‘Leeuwendeel’ van CAKtwo in de tentoonstellingsruimte van gemeentehuis Castricum.
Marina Pronk woont en werkt op een prachtige locatie in Bakkum. Haar beelden en foto’s zijn door hun uitvergroting heel expressief en hebben een subtiel rauw randje. Een typering die ook past bij de installaties die ze met kunstenaarscollectief CAKtwo maakt. Haar zeer diverse werk is permanent in exposities te vinden en elke vrijdag te zien tijdens de Open Atelierdagen die zij samen met schilderes Sabrina Tacci in Bakkum organiseert.
De fotoserie ‘Wildlife’ heeft Marina in Afrika gemaakt. In Tanzania en Kenia was ze getuige van ‘the great migration’ en in Zuid-Afrika beleefde ze veel intieme momenten met ‘wildlife’. Anderhalf miljoen gnoes en zo’n 300.000 zebra’s in galop op weg naar gras. Een nest dartelende wilde honden, enorme olifantenfamilies en luierende cheeta’s en leeuwen. Ze was in ‘Afrika’s Big Five’ van the National Geographic, maar dan mét het trillen van de aarde, de geur en het stof.
Deze ervaring vormde ook de inspiratie voor de installatie ‘Leeuwendeel’ die CAKtwo maakte. Dit woeste beeld van Berend Wijers, Peter Rijke en Marina Pronk werd gekozen voor ZomerExpo 2015 waarna het onderdeel was van de expositie bij gemeentemuseum Den Haag.
De tentoonstelling zal donderdag 21 februari geopend worden om 19.30 uur door klankkunstenaar Eva Boon en Marina’s jongste zoon Odin die lijflijk aanwezig was bij ieder fotomoment van deze expositie. Belangstellenden zijn van harte welkom! (Foto: aangeleverd)