Vrolijke afsluiting jubileum

Na maanden actief te zijn geweest met diverse projecten in het kader van het vijfitgjarig bestaan van de Werkgroep Oud-Castricum, houdt de jubileumcommissie het komend weekend een daverend slotfeest in en rond Geesterhage.

Het weekend start op vrijdagavond 3 november met een voorstelling van de cabaretgroep van Dick Groot. Deze voorstelling wordt nogmaals opgevoerd op zondagmiddag 5 november. The Frogs en dj Sunfield brengen op zaterdag 4 november muziek uit de zestiger jaren ten gehore. Op zaterdagmiddag zijn er allerlei activiteiten voor jong en oud.

Tussen 14.00 en 17.00 uur kan er een fiets/fotospeurtocht worden gereden. Daarvoor wordt rond 13.30 uur de eerste routekaart uitgereikt aan wethouder Marcel Steeman. De route leidt langs de uitvergrote winnende foto’s die staan opgesteld in de wijken die aan het buurtenproject hebben meegedaan. De makers van de foto’s of degenen die erop staan zijn bij de foto’s aanwezig om hun verhaal te vertellen. In de buurt van elke foto kunnen kinderen een vos zoeken die in de huid van een televisieheld uit de jaren ’60 is gekropen.

Verder kunnen de kinderen meedoen aan een bakwedstrijd die gebaseerd is op gebak uit de zestiger jaren. Dat houdt in dat ze in Geesterhage tussen 13.00 en 14.00 uur hun baksels moeten inleveren. Rond 16.15 uur zal burgemeester Mans het winnende koekje of taartje bekendmaken. Daarna mogen alle producten worden opgegeten en volgt een kinderdisco.

Radio Castricum, dat nu ook in Geesterhage zetelt, besteedt aandacht aan de festiviteiten. Tussen 14.00 en 15.00 uur kan men in de studio ‘gouwe ouwe’ verzoeknummers aanvragen en iemand via de radio de groeten doen. Al vanaf 16.00 uur draait dj Sunfield zijn muziek uit de jaren ’60 in het restaurant. Niet alleen zijn er veel ingezamelde buurtfoto’s te zien, maar ook trouwfoto’s van mensen die in 1967 zijn getrouwd. De dag wordt afgesloten met een nostalgisch optreden van The Frogs in theater Koningsduyn. Kaarten hiervoor zijn alleen verkrijgbaar aan de zaal die om 19.30 uur open gaat. De cabaretvoorstelling ‘Tussen de schuifdeuren’ is voor vrijdagavond uitverkocht. Voor zondagmiddag 14.00 uur zijn er nog enkele kaarten verkrijgbaar bij boekhandel Laan. Tot slot hoopt de jubileumcommissie op een droge en niet al te koude zaterdag. Bij uitermate slecht weer wordt de fietstocht afgelast, maar de Vossenjacht wordt dan in winkelcentrum Geesterduin gehouden. Iedereen kan dan wel in Geesterhage een routekaart ophalen voor het rijden van de fietstocht op een droger moment. Foto: Nico Lute.