Veiling Limmen groot succes: € 40.000,00

De inwoners van Limmen hebben zich weer van hun beste kant laten zien. Alle ingebrachte goederen, diensten en gezellige uitjes gingen vrijdag 9 november jl. grif en snel van de hand. De drie veilingmeesters (zie foto), wisten vanaf 19.30 tot 01.00 uur een bedrag van maar liefst € 40.000,00 te scoren. Zij tekenden dit persoonlijk aan op een lei die straks op het nieuwe dak van de kerk vastgenageld gaat worden.

De opbrengst van de veiling komt voor de volle 100% ten goede aan de kerk en de jeugd van Limmen. Er was veel belangstelling in de zaal, ook voor de loterij die na elke 25 kavels werd gehouden. De prijzen liepen snel op en naarmate de avond vorderde steeg het gemiddelde vaak nog, ook omdat de wat grotere kavels pas na 22.00-22.30 uur aan de beurt kwamen. Favoriet waren drankenpakketten, diners in restaurants of bij mensen thuis, bezoek aan een boerderij, fietstochten, cabaret- en keezavonden, varen op het IJsselmeer, taarten, paling enz.

De wederopbouw van de Corneliuskerk (ernstige brand op 3 mei 2018) vordert gestaag. De bouwvakkers hebben bijna altijd perfect weer gehad om buiten te werken, dankzij de extreem lange droge periodes dit jaar. Kerstmis 2019 zal weer in de ‘nieuwe’ kerk gevierd kunnen worden.

Foto: V.l.n.r. de drie veilingmeesters Emile Dekker, Erik Jaap Kroone en Frank Mous (foto: aangeleverd)