Van Kuilenburg wint eerste wedstrijd in strijd om OIT-cup

Akersloot – De mountainbikers van KPB zijn donderdagavond weer op de pedalen gestapt. Ze hebben de eerste wedstrijd om de OIT-cup verreden. Henk Verdonk junior staat direct aan het begin van het nieuwe seizoen weer op scherp, maar de winst was ditmaal voor Walter van Kuilenburg.

Vanwege de coronamaatregelen werden vorig jaar op sportpark De Cloppenburch alleen tijdritten gereden. Henk Verdonk junior bleek daarbij, indien aan de start, gewoonlijk de snelste te zijn. Ook vorige week werd al snel duidelijk dat hij deze zomer niet stil gezeten had. Naast het fietsen had hij zich ook toegelegd op het lopen van een marathon, hetgeen hem geen windeieren legde: hij eindigde in 2 uur en 54 minuten. Donderdag wist hij tijdens de eerste mountainbikewedstrijd van dit seizoen ook weer als eerste te ontsnappen. Achter hem vormde zich een trio met Wout Bakker, Walter van Kuilenburg en Zaankanter Pieter Bak. Bakker hield aanvankelijk een hoog tempo, hetgeen hem uiteindelijk juist fataal werd.

Terugval

Ogenschijnlijk zaten Van Kuilenburg en Bak lachend in zijn wiel, totdat zij het zelf moesten overnemen. Bakker had iets te vroeg gepiekt en viel daarna wat terug. Hij zou uiteindelijk toch nog derde worden, omdat Henk Verdonk junior in de finale even naar de kant moest wegens een lekke band. Het was toen aan Walter van Kuilenburg om de kolen uit het vuur te halen. De gloednieuwe Akerslooter moest Pieter Bak nog even in zijn wiel toestaan, totdat ook hij bakzeil moest halen en Van Kuilenburg de vrije loop kreeg. Deze eerste wedstrijd om de OIT-cup gaat over een cyclus van dertien donderdagavonden met telkens de start om 20.00 uur, waarbij om de punten gestreden wordt in een overall klassement. De koers gaat over 55 minuten, zodra de snelste renner die tijd heeft overschreden, gaat de laatste ronde in.

Uitslag:

1. Walter van Kuilenburg, Akersloot; 2. Pieter Bak, Krommenie; 3. Wout Bakker, Heiloo; 4. Henk Verdonk junior, Egmond-Binnen; 5. Maurice Kauffman, Beverwijk; 6. Jarno van der Velden, Egmond-Binnen; 7. Piet Veldt, Akersloot; 8. Alex Hageman, Limmen; 9. Richard van Huizen, Egmond aan Zee.