Uitgeester Lees Lokaal Moment zet het leesplezier in het zonnetje

Dinsdag 20 juni belooft een ongekend drukke dag te worden in Lees Lokaal. Op deze dag worden de allereerste LeesLokaalpluimen uitgereikt door Wethouder A. Vink-Hartog, belast met Kunst en Cultuur, en mevrouw Y. Groen, gebiedsregisseur BUCH voor de gemeente Uitgeest.

Ongeveer 150 kinderen van de vijf basisscholen komen samen met hun leerkracht naar Lees Lokaal om deze pluimen in ontvangst te nemen.

Groep 4 van de Binnenmeerschool bijt om 08:45 uur de spits af. Juf Petra Bijman zal als eerste een Leeslokaalpluim krijgen voor het door de leerlingen gekozen boek De wereld van de gorgels geschreven door Jochem Meijer. Een boek dat volgens de kinderen vooral heel erg grappig is.

De overige vier LeesLokaalpluimen worden om 09.45 uur (groep 4 Kornak), 10.45 uur (groep 6/7 De Vrijburg), 13.00 uur (groep 3 De Molenhoek) en om 14.00 uur (groep 7 De Wissel) uitgereikt.

251TV is de gehele dag aanwezig om verslag te doen van de feestelijke afsluiting van het eerste jaar van het samenwerkingsverband tussen de vijf basisscholen en Lees Lokaal. Ook fotograaf Gerrit Bos zal deze dag niet ontbreken.

Aan het einde van hun bezoek aan Lees Lokaal krijgen alle kinderen een Vriendenpas en een Lees Lokaal tas. Ook mogen de kinderen die langskomen met een eigen boek dit direct ruilen.

De leerkracht krijgt een Lees Lokaal tas vol met kleurplaten en rebussen mee voor alle leerlingen van de school. Tot uiterlijk 4 juli kunnen de kinderen de rebus of de kleurplaat inleveren bij Lees Lokaal en kans maken op het winnen van een van de met een pluim gewaardeerde boeken. De winnaars ontvangen dezelfde week nog bericht om hun prijs op te komen halen.

 

De nominaties

De Vrijburg – Het leven van een loser, ff offline, Jeff Kinney.

De Molenhoek – Marcs grote gevaarlijke tanden, Jarvis.

De Wissel –  De bende van Lijp Kot, Wim Bos.

De Binnenmeer –  De wereld van de gorgels, Jochem Meijer.

Kornak –  De Waanzinnige Boomhut van 65 verdiepingen  Andy Griffiths, Terry Denton

Het nomineren van de boeken voor de LeesLokaalpluim is een serieuze zaak. In groep 4 van de Kornak werden alle favoriete boeken getoond en werd er uit ieder boek een stukje voorgelezen door Juf Ellen. De Waanzinnige Boomhut van 65 verdiepingen van Andy Griffiths en Terry Denton werd daarna met ruim 50 procent van de stemmen tot winnaar uitgeroepen.