Tweede editie van de Leeuw van Uitgeest zeer geslaagd

Zaterdag 4 oktober ging de tweede editie van de Leeuw van Uitgeest van start op het tennispark van TV de Dog, het tennistoernooi voor en door de leden van TV de Dog en TCU. Vorig jaar heeft de Dog de eerste editie van de Leeuw gewonnen en mocht daarom ook het hele jaar de trofee in huis houden en zich de Leeuw van Uitgeest noemen.

Nadat de groep deelnemers op de foto werden genomen door Marie-José Hoogeboom werd de officiële opening van dit tennistoernooi gedaan door burgemeester Theo van Eijck. Hij memoreerde dat het fantastisch is dat een dorp als Uitgeest, twee tennisverenigingen heeft die een initiatief hebben genomen om de Leeuw van Uitgeest te laten ontstaan. Marcel Veldhuis en Anouk van Duin hadden de deelnemers ingedeeld.

Het weer zat mee, aardig wat publieke belangstelling, tijdens de pauze werden de deelnemers getrakteerd op een heerlijk broodje bratwurst mit sauerkraut en nadat de laatste potjes gespeeld waren, kon men zich opmaken voor de feestavond die muzikaal werd omlijst door de Biergarten Boys. Zondagochtend onder een stralend zonnetje ging om 10.00 uur het toernooi voor de tweede dag van start. De einduitslag van dit tweedaags festijn eindigde in een gelijke stand, zodat er een beslissing moest komen, wie uiteindelijk met de eer en trofee ging strijken. Door middel van loting werd er een super tiebreak gespeeld door de heren Martijn Veen en Cees Buur van TV de Dog en John Putter en Jeroen Schoorel van TCU. Deze werd afgetekend gewonnen door Martijn en Cees, dus kwam TV de Dog wederom als winnaar uit de bus.

Een mooi resultaat en zodoende blijft de titel van de Leeuw van Uitgeest en de trofee nog een jaar bij TV De Dog. Een compliment voor de organisatie die er weer voor gezorgd heeft, dat het allemaal vlekkeloos is verlopen. Gezelligheid, saamhorigheid, sportiviteit, het was dit weekend allemaal te vinden tijdens de tweede editie van de Leeuw. Volgend jaar zal het toernooi worden gehouden in het eerste weekend van oktober bij TCU.