Sinterklaasloop bij AV Castricum

Zondag 2 december organiseert Atletiek Vereniging Castricum  de tweede van de vier strand- en duinlopen van dit seizoen. Iedereen kan meedoen, en je hoeft geen lid te zijn van een atletiekvereniging. Beginnende lopers kunnen meedoen aan de loop over 4,1 kilometer. De start is op de atletiekbaan aan de Zeeweg, en de route voert door het duingebied. De gevorderde lopers kunnen kiezen voor 10,1 of 15 kilometer. Deze beide routes voeren door het duingebied en over het strand, en zijn een uitstekende voorbereiding op de Halve Marathon van Egmond een maand later. De strand- en duinlopen staan in de regio bekend als een gezellig en kleinschalig evenement, met bij iedere loop zo’n 300 tot 400 hardlopers van jong tot oud aan de start.

De jeugd van 5 tot en met 12 jaar kan meedoen aan de speciale jeugdloop over 2,3 kilometer. Het parcours van deze route maakt vanaf de atletiekbaan een ronde nabij Johanna’s Hof. Het leuke hier is dat ouders met de kinderen mee kunnen lopen. Jeugd vanaf 12 jaar kan kiezen voor de 2,3 of de 4,1 kilometer. Voor alle kinderen is er een leuke herinnering, en voor de beste drie jongens en meisjes in verschillende leeftijdscategorieën zijn er prijzen te verdelen. Uiteraard mogen twee sportieve Pieten niet ontbreken op deze dag, met voor ieder kind een extra aanmoediging bij de start én een flinke hand pepernoten aan de finish.

Van tevoren inschrijven voor de loop is aan te raden, dat kan tot en met vrijdagavond 30 november via www.avcastricum.nl. Inschrijven op de dag zelf kan ook, dat is alleen iets duurder. De korte afstanden (2,3 km en 4,1 km) starten om 10.15 uur. De langere afstanden om 10.45 uur. Na afloop kan men terecht in het clubhuis van AV Castricum voor een hapje of drankje. Tevens is douchegelegenheid aanwezig. (Foto: Nico Lute)