Schatkist op het strand

Castricum – Aan het einde van een stranddag blijft er veel vergeten en verloren speelgoed liggen. Zonde, vind Tanja Beentjes van Transitie Castricum. Dit speelgoed komt in zee en in de duinen terecht. Maar voortaan kan het in de schatkist, die bij PaanZee is neergezet, worden gelegd.

De transitiebeweging staat onder meer voor consuminderen, delen en spelenderwijs verandering brengen. Transitie Castricum heeft in lijn met deze gedachte PaanZEE benaderd met het verzoek een schatkist te maken voor vergeten en verloren speelgoed. PaanZEE is altijd bezig om op en rond het parkeerterrein een bijzondere sfeer te creëren. Zo is bijvoorbeeld een bord geplaatst met de tekst: ‘Behave like animals, animals do not leave trash’.

Ook is PaanZEE bezig om nieuwe houten prullenbakken te plaatsen. Hier kunnen bezoekers het afval goed scheiden. Marcel Tervoort heeft de schatkist gemaakt en afgelopen donderdag geplaatst. Gevonden en verloren speelgoed kan in de kist worden gelegd om vervolgens door kinderen opnieuw te worden gebruikt. Wat in Castricum aan Zee kan, kan natuurlijk ook in andere kustplaatsen. Dus deel dit idee met kennissen en vrienden langs de hele kust en wie weet, ontstaat er een hele keten aan schatkisten in Nederland! (Foto: Tanja Beentjes)