Ruim 4.000 handtekeningen voor betere huisvesting tijdelijke woningen

Castricum – De actiegroep Castricum voor Iedereen overhandigde donderdag een petitie en zwartboek aan burgemeester Toon Mans. Ruim 4.000 mensen ondertekenden het document, waarmee zij oproepen om de leefomstandigheden in tijdelijke woningen te verbeteren.

Actievoerder Marjo Husslage: ,,We willen de stem laten horen van diegenen die dat zelf niet durven uit angst voor intimidatie of om niet meer zeker te zijn van onderdak. We willen duidelijk maken dat zij hierin niet alleen staan. Daarom bieden wij deze petitie aan.’’

Samen met de petitie werd ook een zogenoemd zwartboek overhandigd met daarin voorbeelden waar het aan schort volgens bewoners en de actiegroep. Er zijn klachten over schimmel, rommel, te weinig sanitair en de verhuurder. Burgmeester Mans meldde: ,,De petitie onderstreept de schaarste op de woningmarkt. De koek moet groter, meer woningen voor alle doelgroepen.’’ De PvdA heeft vragen gesteld aan het College naar aanleiding van het zwartboek en de daarin genoemde misstanden. (Foto: Ans Pelzer)