Recreatiegebied De Hoorne voltooid

Akersloot – Nadat de zwemsteiger bij de recreatieterreinen van De Hoorne vorig jaar zomer in gebruik was genomen, is er gewerkt aan de resterende voorzieningen in dit gebied. Dat was toe aan een opknapbeurt. Vorige week dinsdag verrichte wethouder Ron de Haan de officiële opening van het speelterrein en het amfitheater.

Door Hans Boot

Het heeft enige jaren geduurd, maar uiteindelijk is er in recreatiegebied De Hoorne aan het Alkmaardermeer een prachtig project gerealiseerd. In juni 2017 nam de gemeenteraad een motie aan met als doel de recreatieterreinen in Akersloot verder te ontwikkelen. Na akkoord met het budget werd gestart met de voorbereiding, aanbesteding en het aanvragen van de benodigde vergunningen. Dankzij een goede samenwerking tussen de bewoners van Akersloot, de gemeente en het Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer (RAUM) kwamen de verschillende onderdelen tot stand. Ook de kinderen van de basisscholen De Brug en de Rembrandtschool hebben hun bijdrage geleverd door enthousiast mee te denken over de keuze van de speeltoestellen.

Sprookjesverhaal

De oplevering van de kabelbaan tijdens de openingsdag gaf aan dat de planning van de voorzieningen op de valreep werd gehaald. Naast diverse speeltoestellen is er ook een waterpomp voor de kleintjes en de kinderen kunnen hun eigen spel spelen in het aangelegde ‘speelbos’. In zijn openingswoord zei De Haan: ,,Ik ben blij dat de gemeenteraad de moed heeft gehad om dit plan op te pakken en dat het met nog een extra bijdrage van € 120.000,- is gelukt. Wie had durven dromen dat Akersloot zijn eigen openluchttheater zou krijgen, dat vergelijkbaar is met dat van Diever en het theater in het Amsterdamse Bos? Ik hoop dan ook dat Akersloot de rijke traditie van podiumkunst in de openlucht een nieuwe impuls gaat geven. Hartelijk dank aan iedereen die een bijdrage aan dit project heeft geleverd. We gaan dit tot een groot succes maken, dus wees er trots op!’’ Daarna werd het theater ingewijd door een optreden van leerlingen van groep 7 van De Brug die een sprookjesverhaal opvoerden met soufflering van de wethouder.

Brandweer

Ook Rob Dekker, ondernemer in Akersloot en al jaren VVD-lid van de gemeenteraad, was lovend over alles wat er tot stand is gebracht in De Hoorne: ,,Het dorp is enorm enthousiast. Het hele paasweekend was het al een komen en gaan van bezoekers. De opening was ook heel leuk. Er zijn nog wel een paar wensen. Zo is er behoefte aan een fietsenstalling en wat meer zitgelegenheden. Daarnaast moeten er wat laatste puntjes op de i worden gezet. De werkgroep is echter dik tevreden en hoopt dat alles zo mooi blijft als het nu is. Een leuk detail is nog dat de brandweer Akersloot vlak na de opening dinsdag meteen het zwembad heeft nagelopen. Ze vonden onder anderen een autoband en een hengel, maar de bodem is nu weer vrij van vuil.’’ (Foto’s: Hans Boot)