Poëzie en muziek van Wilfred Owen en Benjamin Britten

Op zondag 7 oktober geeft May Verheyen om 14.30 uur een lezing over de poëzie en muziek van Wilfred Owen en Benjamin Britten in de kerk aan het Dielofslaantje in Akersloot.

Dit jaar wordt het honderdste sterfjaar van Wilfred Owen, de grote Engelse War Poet uit de Eerste Wereldoorlog, herdacht. Een goede aanleiding om het War Requiem van Benjamin Britten te presenteren. In dit imposante werk over oorlog en verzoening, dat in 1962 in de Kathedraal van Coventry in première is gegaan, zet de anti-oorlogspoëzie van Owen de toon, al gaan de traditionele Latijnse gezangen die erdoorheen geweven zijn even zo goed door merg en been. War Requiem is een unicum in de muzikale geschiedenis van de twintigste eeuw en draagt op indringende wijze bij aan de Europese gedachte.

Het programma bestaat uit: Inleiding op de poëzie van Wilfred Owen en de muziek ‘War Requiem’ van Benjamin Britten door May Verheyen. Gedichten van Wilfred Owen, (Nederlandse vertaling) voorgedragen door Barbara Wessel. Beluisteren van delen van ‘War Requiem’ van Benjamin Britten uitgevoerd in 2012.

Toegang € 7,50 (inclusief consumptie). Reserveren mogelijk: tel. 0251-319171 of lezingakersloot@kpnmail.nl. (Foto: aangeleverd)