Open Podium Bakkum in Hotel Fase Fier

Op zondagmiddag 4 november is er weer Open Podium Bakkum in Hotel Fase Fier. De middag wordt gepresenteerd door verteller Fons Boer. Om 15.00 uur begint de band SopitMachine uit Castricum (zie foto) met een optreden. Om 15.30 uur spelen zij, zoals de traditie verlangt, het lijflied ‘Bakkum aan zee’. Verder zijn uitgenodigd Kai en Igor von Rosenberg, Willem Teunisse, Aniek van Dijk, Iris Vervoort en Hanneke van Garderen.

Kai Rosenberg heeft twintig jaar gitaarles gegeven bij Muziekschool Heemskerk en in vele bands gespeeld. Hij laat samen met zijn zoon Igor de gitaar weer zingen.
Willem Teunisse uit Amsterdam, tekstdichter/muzikant, zegt over zijn werk: ,,Eigenlijk zijn mijn liedjes gedichten op een melodietje. De tekst moet voor mij de boventoon voeren. Ik begeleid mijn nummers op unieke instrumenten die sigarenkist gitaren worden genoemd. Deze gitaren hebben slechts drie snaren die in akkoord gestemd zijn. Ik schrijf over wat mij raakt en dat doe ik soms lichtvoetig en leuk bedoeld, soms genadeloos scherp.’’
Aniek van Dijk, van Muziekschool Miranda Zuurbier speelt piano en zingt en laat haar talent schijnen. Iris Vervoort, leerling van Hubert-Jan Horrocks bij Muziekschool Toonbeeld speelt piano. Hanneke van Garderen leest twee gedichten van eigen hand.

Zoals de middag begon wordt hij ook weer afgesloten met een tweede optreden van de band SopitMachine, een vijfkoppige formatie, waar plezier van muziek maken voorop staat. Zij spelen een mix van Bob Dylan, Eric Clapton en JJ Cale. De overgangen tussen de optredens vult presentator en verteller Fons Boer met een kort verhaal of een lied.

Het open podium is een gevarieerd programma voor een luisterend oor. In de gezellige zaal van Hotel Fase Fier wordt een klein podium gecreëerd in een huiselijke sfeer. Bezoekers zijn vanaf 15.00 uur welkom. De toegang is gratis. (Foto: aangeleverd)