Olympische zomer sluit met Heliolympics

Na de Olympische en Paralympische Spelen in Rio sluit Heliomare deze sportzomer af met de Heliolympics, een 13-daags sportevenement voor mensen met een beperking. Van 22 september tot 6 oktober geeft Heliomare tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen de kans om diverse sporten te ontdekken, waaronder zeilen, klimmen, boogschieten, handbiken en een indoorinstuif, bestaande uit rolstoelbasketbal, (zit)volleybal en handbal.

Niet alleen cliënten, patiënten en leerlingen van Heliomare zijn welkom om aan een of meerdere activiteiten deel te nemen, iedereen met een beperking is welkom. Opgave kan via de site van de Heliolympics www.heliolympics.nl . De Heliolympics zijn de kans om kennis te maken met sporten, sportverenigingen die aangepast sporten aanbieden en nieuwe sportmaatjes te ontmoeten om elkaar te ondersteunen en te motiveren. Verschillende sporten op het programma, bijvoorbeeld fietsen, suppen, blokarten, golfen, boccia, klimmen, vissen, atletiek, boogschieten, zwemmen, duiken, wandelen en tennis. De Heliolympics biedt meer, zo is er op 29 september een sportinstuif. Tijdens deze sportdag is er de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende sporten waaronder: (rolstoel)basketbal, (rolstoel)handbal, tafeltennis, (rolstoel)badminton en zitvolleybal. Op 1 oktober is er een watersportdag en op 3 en 4 oktober hebben de leerlingen van het (voortgezet) speciaal onderwijs hun sportdag.

Particulieren en bedrijven kunnen fan van de Heliolympics worden en zo dit evenement tot een succes maken. Informatie over sponsoring en deelname staat op de website of neem contact op met Heliomare Sport, 088 9208288.