Nieuw platform voor mensen die graag schrijven

Castricummer Bert Roodhof is samen met Inge Eusman en Margot de Zeeuw een Facebook-pagina gestart waarop iedere zaterdag een kort verhaal of gedicht wordt gepost. Vrienden Bea, Edgar en Maarten sloten zich ook aan en daarmee was Facebookpagina 500 Magazine aan Zee een feit. Inmiddels zijn er zeventig stukjes op de pagina verschenen, niet alleen van de hand van de zes initiatiefnemers, maar ook van andere schrijvers.
De onderwerpen van de stukjes zijn erg verschillend, sommige schrijvers vertellen over hun werk, anderen halen herinneringen op of scheppen op over hun sportprestaties. Er is één eis: het stukje mag niet langer zijn dan 500 woorden. Niet alle stukken in 500 Magazine aan Zee zullen iedereen aanspreken, maar er zit altijd wel een stuk tussen dat aan het denken zet of een glimlach ontlokt.
Sinds deze week is er ook een website www.500magazineaanzee.nl waarop alle verschenen verhalen staan. Op de website kan op schrijver en op onderwerp worden gezocht. Roodhof: ,,We hopen met de website nog meer lezers te bereiken met onze stukjes. En we blijven schrijvers de gelegenheid bieden om hun stukjes op onze website te delen. Want een stukje heeft er niet om gevraagd niet gelezen te worden.”