Muziektheater ‘As it is in Heaven’ in de dorpskerk

Castricum – Op 11, 12 en 13 november speelt Stichting De Witte Duif Castricum onder leiding van Marianne Beitler het muziektheaterstuk ‘As it is in Heaven’ in de dorpskerk aan het Kerkpad 1. Dit toneelstuk met muziek is een Nederlandstalige bewerking van de bekende Zweedse film uit 2004 van Kay Pollak. De film kreeg in 2005 een Oscarnominatie voor beste buitenlandse film. Het verhaal van het toneelstuk volgt nauw het verhaal van de film en net als de film bevat het toneelstuk een aantal liedjes, waaronder het bekende ‘Gabriella’s song’.

Verhaal

‘As it is in Heaven’ vertelt het verhaal van Daniël Daréus, een beroemde dirigent die het na een hartaanval rustig aan moet doen en terugkeert naar zijn geboortedorp in het noorden van Zweden. Daar herkent niemand in de topdirigent het jongetje van vroeger dat heel vaak werd gepest. Na aankomst in het dorp wordt Daniël overgehaald om dirigent te worden van het dorpskoor. Met zijn manier van werken maakt hij veel los onder de koorleden: hij zet ze aan om op zoek te gaan naar zichzelf. Deze werkwijze werkt voor sommigen zeer bevrijdend, maar wordt niet door alle dorpelingen gewaardeerd.

Actueel en aansprekend

As it is in Heaven is een meeslepend en ontroerend verhaal over liefde, jaloezie en zelfbevrijding. Het verhaal laat zien dat ieder mens op zijn/haar eigen wijze mag leven en zich mag ontplooien op de manier die het beste bij hem/haar past. Ook laat het zien hoe mensen elkaar in moeilijke tijden kunnen helpen en ondersteunen. Dat maakt het een zeer actueel en aansprekend verhaal. De uitvoeringen zijn 11 november om 20.00 uur, 12 november om 20.00 uur 13 november om 16.00 uur. De kerk gaat een half uur voor aanvang open. Het stuk duurt ongeveer twee uur en er is een korte pauze. Kaarten à 10 euro zijn verkrijgbaar bij Angelie Graumans (0251 826466 / amg.graumans@ziggo.nl). (Foto’s: aangeleverd)