Een museum voor Henny Huisman

Er zijn niet veel mensen die kunnen zeggen dat zij een eigen museum hebben. Henny Huisman kan dat vanaf 1 november wel: zijn museum wordt dan geopend. Heel veel attributen uit zijn carrière als tv-presentator zijn te zien in een ruimte van 400 m2 in Hoogeveen. Zijn vriend Hans Jutstra kwam op het idee om een deel van zijn interieurzaak om te bouwen tot museum.

De vriendschap ontstond toen Hans de bekende Nederlander vroeg ouderen in de regio te verrassen vanwege de opening van een nieuwe zaak. Hans zet zich in zijn vrije tijd in om eenzaamheid bij ouderen te bestrijden. Er volgende een tweede ontmoeting en de mannen bleken het goed met elkaar te kunnen vinden. Hans werd gevraagd het huis van Henny in te richten en restaurant ’t Ruiterhuys van Henny’s dochter en schoonzoon dat op hetzelfde terrein als het huis van Henny is te vinden.

Bulletje in de stal, het winkeltje uit de miniplaybackshow kan bekeken worden en misschien wordt er zelfs een klein theater in de ruimte gerealiseerd. Het beroemde gilet (foto) uit de miniplaybackshow is te zien en Greet Verkleedt heeft de artiestenkleding voor het winkeltje verzorgd. Greet verhuurt in Castricum, het dorp waar Huisman woont, thema- en galakleding. Natuurlijk zijn de gouden platen van Henny te zien, foto’s met onder meer Madonna en Michael Jackson krijgen een plekje en de vele krantenknipsels die zijn verzameld.

De Soundmixshow komt voorbij en natuurlijk de Surpriseshow, maar ook herinneringen uit de tijd dat Henny drummer was in de band met Margriet Eshuijs. Het museum krijgt een eigen entree. Jacques d’Ancona verzorgt op 1 november de opening samen met de burgemeester van Hoogeveen. Radio 5 doet live verslag en ook de nationale media is van de partij. Voor wie het museum wil bezoeken: het adres is Buitenvaart 2105 in Hoogeveen.