De meest tennisgekke familie van Nederland woont in Uitgeest

Dat Uitgeester Ronald Vlieland gek is van tennissen zal geen plaatsgenoot zijn ontgaan. Hij is tennisleraar bij de Dog en is al anderhalf jaar bezig met de voorbereidingen van een aanval op het wereldduurrecord dubbeltennissen, dat volgende maand gaat plaatsvinden. Hij wil daarvoor 62 uur de baan op gaan.

Tja, en dan schrijft de Bovag opeens een vraagprijs uit op facebook. Men is op zoek naar de meest tennisgekke familie van Nederland. Met als prijs een nacht kamperen praktisch op het centercourt van Rosmalen en een bezoek aan de finales van de Ricoh Open 2017.

Janet Vlieland, de vrouw van Ronald, vond dat haar gezin deze prijs wel verdiende en dat vond Bovag ook, dus van zaterdag op zondag werd overnacht in een superdeluxe caravan naast het centercourt.

,,We hebben heerlijk geslapen’’, vertelt Ronald. Zondagochtend begon met, jawel, een potje tennis gevolgd door een uitgebreid ontbijt. En extra bijzonder was dat de damesfinalisten nog langs de caravan kwamen, een geweldig fotomoment natuurlijk!

Na het zien van de finales werd de terugreis weer aanvaard, want er moet natuurlijk weer getraind worden! De recordpoging zal plaatsvinden op 21, 22 en 23 juli op de banen van TV De Dog in Uitgeest.

 

Foto:

Ronald Vlieland met Anett Kontaveit, de latere winnares van het toernooi. De 21-jarige tennisster uit Estland versloeg in de finale de één jaar jongere Russische Natalia Vikhlyantseva met 6-2 6-3