Meervogels ’31: Ilpendam uit, altijd lastig

Akersloot – Het tweede team van Meervogels ’31 wist onder prima omstandigheden een mooie 1-0-overwinning te boeken op koploper KFC 2 en staat nu op één punt van deze laatste tegenstander. KFC is volgende week vrij, dus de koppositie lonkt in de reserve eerste klasse.

Door Nico Adrichem (Meervogels ’31)

Meervogels ’31 1 reisde af naar Ilpendam, dat nog puntloos onderaan bungelde. En toch kan het een lastige wedstrijd worden, want het eerste punt zal altijd dichterbij komen en het speelveld van Ilpendam kan ook in Madurodam liggen. Veel te klein van afmetingen, gras tot boven de enkels, oftewel een knollentuin. Hoe lekker zou het dan zijn als je binnen vijf minuten tweemaal gescoord zou hebben en de wedstrijd met zelfvertrouwen zou kunnen spelen. En die mogelijkheden zijn er zeker geweest: veel ruimte achter hun laatste lijn, maar geen gevoel in de passing of slechte afronding. De stand bleef zo maar 0-0, ook doordat de buitenspelregel een extra weerstand bleek. Ilpendam kreeg langzaam het geloof en stroopte de mouwen eens goed op.

De in de beginfase te coulante referee liet elf Ilpendammers op het veld staan, waar één of twee rode kaarten zeker op zijn plaats waren. En uitgerekend één van deze spelers kopte na een klein half uur de 1-0 binnen, omdat het bij ons echt niet goed stond. Dan weet je dat het een lastige middag wordt en dat bleek. Gelukkig wisten we wel snel de 1-1 op het bord te krijgen door Jelle van der Eng. Dezelfde speler mocht vlak voor rust een strafschop verzilveren, nadat Tom Adrichem gehaakt werd binnen de 16 meter. Toch nog 1-2 en opgelucht de rust in? Nou nee, de stemming in het veld werd grimmig en gelukkig konden we onze koppies erbij houden. Maar prettig was het zeker niet.

Na rust verzuimen we ook snel de partij te beslissen en dan breekt er een hele lastige fase aan: Ilpendam speelt va banque en enkele hachelijke situatie voor goalie Cas Hoogland zijn neus. Hier kwamen we toch echt goed weg. De vraag is natuurlijk wel hoe het kan, dat we zowel in balbezit als bij balbezit tegenstander zo matig acteerden. Enkele wissels moesten het tij keren en dat lukte enigszins: vooral Luuk Ploeg bracht wat meer rust aan de bal en al snel kon Jens Verduijn op prima aangeven van Lex Broertjes de verlossende 1-3 intikken. De laatste tien minuten brachten daarna echter ook niet veel goeds en het laatste fluitsignaal van de arbiter klonk als muziek in de oren.