Lezerspost: poes aangereden op De Bloemen

Vorige week dinsdag is Arie, de poes van de buren, aangereden op De Bloemen in Castricum, vlak voor de wegversmalling. Die wegversmalling is vorig jaar aangelegd met de bedoeling om de snelheid te breken. Als er een tegenligger komt, moet je even wachten om de ander erlangs te laten.

Ik zag Arie liggen met haar kopje in een plasje met bloed. Het bloed bleef stromen uit haar ogen, mond en neus. Zij leefde nog… maar lag er bijna dood bij. De automobilist was doorgereden. Er was een aardige meneer uitgestapt die erachter reed en de aanrijding had gezien. Deze meneer heeft de dierenambulance gebeld, maar de medewerker verwees naar een andere regio en ook de dierenarts is gebeld, maar er kon niemand komen. Geen arts beschikbaar en niet genoeg vrijwilligers bij de dierenambulance. Tja, dat speelt overal op dit moment. Het was wel heel naar voor Arie!

Uiteindelijk konden we terecht bij de dierenarts bij Geesterduin, waar Arie met veel zorg en liefde is nagekeken. Voor verder onderzoek moest zij die avond toch naar de dierenkliniek in Amsterdam. De volgende dag moest ze weer naar de dierenarts in Uitgeest. Arie heeft het boven wonder gelukkig overleefd. Alle mensen bedankt die Arie geholpen hebben! Willen jullie alsjeblieft, als je op De Bloemen rijdt, rustiger rijden? Dertig kilometer is het maximum! Dan had deze narigheid voor Arie en het verdriet voor haar baasje misschien voorkomen kunnen worden.

Marijke van den Breevaart, Castricum