Klimaatcoalitie Castricum roept op tot deelname aan Klimaatmars

Castricum – De Klimaatcoalitie Castricum roept heel Castricum op mee te lopen in de landelijke Klimaatmars. Die vindt komende zondag plaats in Rotterdam. ,,Gezamenlijk kunnen we de klimaatcrisis bestrijden en tegelijkertijd iedereen in Nederland en daarbuiten een waardig bestaan geven’’, zo stelt men. Het is de bedoeling om samen per trein naar de Maasstad af te reizen.

Twee maanden geleden vond in Castricum de lokale versie van de Klimaatmars (foto) plaats. De Klimaatcoalitie Castricum bestaat uit Transitie Castricum, Extinction Rebellion Castricum, Meer Bomen Nu Castricum, Repair Café Castricum. Stichting Oud-Castricum, Stichting Duinbehoud, Fietsersbond Castricum, Plogging Castricum, Bijzzzaak, De Hooge Weide, Zero Waste Castricum, Soep-café, Stop Ecocide, Ocean Rebellion, de Social Tipping Point Coalitie en Reclame Fossielvrij. Gezamenlijk stellen zij: ,,De klimaatcrisis is nu. Hitterecords sneuvelen keer op keer, met als gevolg diepgaande veranderingen voor al het leven op aarde. Toch kiest Kabinet Rutte IV wéér de kant van degenen die voor de klimaatcrisis verantwoordelijk zijn. Dit moet nu stoppen: zonder de oorzaken van de klimaatcrisis aan te pakken, blijven we namelijk niet onder de anderhalve graad opwarming. Op zondag 19 juni gaan we daarom massaal de straat op voor een Klimaatmars in Rotterdam.’’

Veilige toekomst

Volgens de deelnemende organisaties liggen de oplossingen al op tafel, maar komt het alleen nog niet op het beginnen met de uitvoering daarvan. ,,Je hoeft geen milieuactivist te zijn om van de overheid, landelijk en lokaal, te eisen dat er alles aan gedaan wordt om voor alle aardbewoners hun toekomst veilig te stellen door nu de juiste maatregelen te nemen’’, aldus een woordvoerder van de Klimaatcoalitie Castricum.

Met de trein naar Rotterdam

De klimaatcoalitie Castricum nodigt heel Castricum uit om zondag samen de trein te nemen naar Rotterdam. Die vertrekt om 11.14 uur vanaf station Castricum (sprinter richting Amsterdam). Men stapt dan in Haarlem over op de trein van 11.51 uur naar Vlissingen en komt dan om 12.48 uur op station Rotterdam Centraal aan. Van daaruit lopen de deelnemers gezamenlijk naar Binnenrotte, waar de Klimaatmars om 13 uur begint. Meer informatie is op www.klimaatmars.nl/coalities/castricum te vinden. (Foto: Hans van der Vecht)