Kijkje in de keuken van Het Verhaal van Nederland

Castricum – In het kader van de serie Oer-IJ-lezingen in Huis van Hilde komt op 16 februari Jaap Hoogendoorn naar Castricum. Hij was met zijn re-enactment-bedrijf Springlevend Verleden betrokken bij de productie van Het Verhaal van Nederland, de tv-documentaireserie over de geschiedenis van Nederland, waarvan elke aflevering door ruim twee miljoen mensen werd bekeken.

Jaap biedt een blik achter de schermen van het programma en vertelt hoe gebruik is gemaakt van replica’s van vondsten uit het archeologiedepot van museum Huis van Hilde. Om de gedramatiseerde scènes geloofwaardig over te laten komen is het team bijgestaan door verschillende specialisten. Jaap Hogendoorn van Springlevend Verleden is zo’n specialist. Als historisch producent en re-enactment advisor zorgde hij ervoor dat vele authentieke details verstopt zitten in deze serie.

Praktische informatie

De lezing start om 20. 00 (inloop vanaf 19.15 uur) en duurt tot ongeveer 21.45 uur. De toegangsprijs bedraagt 10 euro inclusief bezoek aan archeologiemuseum Huis van Hilde en koffie/thee in de pauze. Museumjaarkaarthouders krijgen 5 euro korting. Aanmelden via www.huisvanhilde.nl/2022/12/oer-ij-lezingen-2023. (Foto: De Castricummer)