Jacco de Jong schiet Vrone omver

Limmen – Door winst op Vrone nadert voetbalvereniging Limmen de koploper nu heel dicht. Was voor de uitgestelde wedstrijd tegen Egmondia niet iedereen fit, tegen Vrone stonden er zondag wél elf spelers op het veld, al dan niet met een hoestje.

Door Willem Koot

Een mooie geste van het bestuur van Limmen: vóórr de wedstrijd deelde men sjaals uit aan de trouwe aanhang, die het vlaggenschip ook in coronatijd bleef steunen. Een mooi gezicht langs de lijn! In de wedstrijd was het al na zes minuten raak. Miettinen werd op de achterlijn neergehaald en scheidsrechter Kerssens kon niet anders doen dan de bal op de stip te leggen. Jacco de Jong schoot onberispelijk de 1-0 binnen. Nog geen minuut daarna kwam de spits van Vrone alleen op de weifelende doelman Glorie af. Licht aangetikt ging de bal achter, waar Vrone ook aan een strafschop dacht.

Voor rust bleef het rommelig, maar in de 50e minuut werd Jacco aangespeeld. Na een mooie solo kwam hij alleen voor de keeper en schoot via de binnenkant paal raak; 2-0. Even later redde de keeper wel toen Jacco alleen op hem af kwam. Limmen kreeg nog een mooie kans middels Miettinen. Zijn schot ging rakelings naast. Wederom Jacco de jong kwam alleen op de doelman af. Zijn schot kwam tegen de paal. De 3-0 werd gemaakt door Björn Valkering die de terugspringende bal van de paal goed inschoot. Daar Hercules verloor van Saenden komt Limmen nu op één punt van de koploper. Het blijft spannend!

Op de foto:
Ook campagne-voerende plaatselijke politici kregen de sjaal van voetbalvereniging Limmen uitgereikt. (Foto: aangeleverd)