Intuïtieve schilderijen Antonetta Moerland in Galerie Streetscape

Op uitnodiging van Galerie Streetscape te Castricum, laat autonoom beeldend kunstenaar Antonetta Moerland uit Alphen aan den Rijn een aantal olieverfschilderijen en sgraffito schilderijen (op masonite) uit haar Boeddha-periode zien. In de 39 jaar dat zij schildert heeft haar werk zich ontwikkeld vanuit het realisme, surrealisme, abstracte naar het esoterische/intuïtieve werk. Ze schildert vanuit een innerlijke wereld en is geïnspireerd door de boeken van o.a. George Adamski, Benjamin Creme, Alice A. Bailey en Erich von Däniken. Haar schilderijen laten een wereld zien waarin ruimteschepen in allerlei vormen zichtbaar zijn. De energieën die ze ervaart worden omgezet in een eigen, authentieke beeldtaal.

Sommige boeddha’s zijn geïnspireerd door het Tibetaans Boeddhisme. Gelukbrengende Tibetaanse symbolen en mantra’s zijn in een aantal werken te herkennen. De boeddha’s krijgen, op een speelse wijze, een heel persoonlijke vorm. De techniek van de sgraffito-schilderijen bestaat uit acrylverf met structuur en mica waarin de afbeelding uitgegutst wordt. Ook zijn werken in de techniek olieverf – caseïne tempera te zien.

Antonetta Moerland is sinds 1991 aangesloten bij STA-ART in Alphen aan den Rijn, volgde 5 jaar lessen bij drie kunstenaars en heeft gewerkt aan de Vrije Academie te Den Haag. Ook werkte ze in opdracht van de gemeente Alphen aan den Rijn en is haar werk aangekocht door de gemeente Krimpen aan den IJssel. Meer informatie: www.antonettamoerland.nl. (Foto: aangeleverd)