Hoop op dolfijnentherapie voor 7-jarige Mylan

Regio – De 7-jarige Mylan Metzelaar uit Heiloo lijkt op het eerste gezicht een gewoon jongetje te zijn, maar schijn bedriegt. Zijn moeder Melissa vertelt: ,,Mylan heeft een grote ontwikkelingsachterstand. Hij zit op ODC De Vijfhoek en heeft moeite met communicatie. Er is verder nog geen diagnose bekend, hier zijn we mee bezig. Mylan is in zijn ontwikkeling ongeveer twee jaar. Hij kan zich moeilijk uiten. Je ziet verder niets aan hem en dat maakt het voor hem soms ook zo moeilijk als er iets niet goed gaat. Mylan kan dan erg gefrustreerd worden, doordat hij niet begrepen wordt en verder niet terug kan communiceren.’’

Dolfijnen. (Foto: Pixabay)

Melissa en haar man Mark vermoeden dat Mylan veel baat zou hebben bij dolfijnentherapie. Deze therapie, waarbij mensen zwemmen tussen dolfijnen en intussen diverse opdrachten uitvoeren, is al een kwart eeuw een succesvolle behandelvorm bij mensen met diverse klachten, zowel fysiek als mentaal. Melissa: ,,We willen Mylan graag een geweldige toekomst bieden, zonder zoveel frustratie.’’ Er is een mogelijkheid voor Dylan om in juni 2023 af te reizen naar Curaçao voor het volgen van deze therapie.

Doneren

De therapie kost achtduizend euro, Stichting Dolfinn betaalt de helft van dit bedrag. De andere helft moet het gezin zelf bijeen brengen, daar komen bovendien de reis- en verblijfskosten nog bij. Diverse ondernemers in Limmen en Castricum steunen de inzamelingsactie die Melissa en Mark hebben opgezet om de therapie voor Mylan mogelijk te maken. Meer weten of zelf doneren? Kijk op www.doneeractie.nl/dolfijnentherapie-voor-onze-mylan/-65271 voor uitgebreide informatie.