G-spelers FC Uitgeest naar Ajax-PEC Zwolle

Dankzij de Johan Cruyff Foundation en de KNVB (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) hebben de G-spelers van FC Uitgeest vrijkaarten gekregen voor de Johan Cruyff Schaal. De wedstrijd tussen landskampioen Ajax en bekerwinnaar PEC Zwolle werd afgelopen zondagavond gespeeld in de Amsterdam Arena.

Ondanks het verlies van Ajax hebben de G-spelers en begeleiding enorm genoten van deze wedstrijd. Ze zaten op rij 9, heel mooie plekken vooraan het veld dus ze hadden goed zicht op alle spelers. Het begin van de wedstrijd was best indrukwekkend, kindjes met een spierziekte of andere handicap werden door Ajax en PEC Zwolle spelers op de rug het veld op gedragen. Mooi gezicht. Ajax zal de eerste helft van het seizoen ook met het logo van Fonds Gehandicaptensport op het shirt lopen. Terug naar de wedstrijd. Beide teams kregen een paar heel mooie kansen en dat werd door de G-spelers luid aangemoedigd en natuurlijk werd er druk met het vlaggetje gewapperd bij alle spannende momenten tijdens de wedstrijd. Tot het laatst bleven ze hopen op een gelijkmaker van Ajax, maar helaas werd het enthousiasme van deze G-spelers niet beloond.

Maar eigenlijk maakte dat helemaal niets uit. Ze hebben een fantastische avond gehad!

Heb je overigens zin om dit team te versterken? Zij kunnen zeker nog spelers gebruiken. FC Uitgeest heeft een junioren- (8-16 jaar) en seniorenteam. Voor meer informatie kun je mailen met delange10@casema.nl.