EHBO-vereniging Castricum vraagt uw steun

Castricum – Rond deze tijd valt de bekende gele brief van EHBO-vereniging Castricum bij velen op de deurmat. Middels deze brief vraagt de organisatie om financiële steun. Met het geld uit donaties is de organisatie in staat om opleidingsmiddelen te kunnen bekostigen.

Ook het afgelopen jaar was voor EHBO-vereniging Castricum vanwege het coronavirus weer een roerige periode. Gelukkig konden er in aangepaste vorm wel diverse lessen worden gegeven en hulpverleningsdiensten op de EHBO-strandpost plaatsvinden. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen eerste hulp kunnen verlenen of als vrijwilliger actief willen zijn op de EHBO-strandpost of bij (sport)evenementen. Ook bij een ongeval op straat of in uw buurt is het goed dat er EHBO’ers zijn. Een ongeluk zit tenslotte in een klein hoekje.

Doneren

De hulpverleners worden jaarlijks getraind om bij noodgevallen snel en kundig te kunnen handelen. Ook worden er ieder jaar nieuwe hulpverleners opgeleid. Om zoveel mogelijk mensen op te leiden, houdt men de financiële drempel laag. Tegelijk streeft men naar hoge kwaliteit en professionaliteit.

Om dit mogelijk te maken doet EHBO-vereniging Castricum weer een beroep op de inwoners van Castricum voor een donatie. Vorig jaar leverde de actie € 9.761,02 op. Hiermee kon men onder meer een nieuwe baby-reanimatiepop, EHBO-kleding en veiligheidshesjes aanschaffen. Geen gele envelop in de bus? Maak zelf een bijdrage over op NL19INGB0004499411 ten namen van EHBO-vereniging Castricum.

Contact

Wilt u zelf ook weten wat u kunt doen bij een ongeval of reanimatie, of wilt u meer weten over het werk van de EHBO? Stuur dan een e-mail naar info@ehbocastricum.nl of neem contact op via telefoonnummer 0251 651060. Op de website www.ehbocastricum.nl kunt u ook alle informatie vinden. Bent u de komende maanden op het strand van Castricum? Loop dan gerust eens langs bij de EHBO-strandpost. De aanwezige hulpverleners vertellen u graag meer over hun vrijwilligerswerk. (Foto: aangeleverd)