EHBO-cursus van start na de zomervakantie

Castricum – Het lijkt ver weg, maar direct na de schoolvakanties start EHBO Vereniging Castricum weer met een cursus Eerste Hulpverlener. Belangstellenden kunnen zich nu al aanmelden waardoor u verzekerd bent van een deelname.

Een ongeval, iemand die op straat onwel wordt, een ongelukje in huis of bij het sporten; het gebeurt dagelijks. Het verlenen van eerste hulp kan levensreddend zijn. In de cursus Eerste Hulpverlener (het EHBO diploma) zijn reanimatie, het bedienen van de AED en de specifieke eerste hulp aan kinderen inbegrepen. 

De cursus bestaat uit 12 lessen en start op dinsdagavond 3 september. Het examen is op 3 december 2019 zodat men nog dit jaar gediplomeerd Eerste Hulpverlener kan zijn. De lessen worden gegeven in het EHBO leslokaal in Cultuur Centrum  Geesterhage in Castricum. 

De kosten bedragen € 165,00, dit is inclusief lesboek, werkboek, oefenverband en examenkosten. Veel ziektekostenverzekeraars vergoeden (een deel van) de cursus. Men kan dit navragen bij de verzekeraar.

Kijk voor meer informatie op www.ehbocastricum.nl. Daar staat ook een inschrijfformulier. Voor meer informatie of aanmelding kan men ook contact opnemen met 0251-651060 of een e-mail sturen naar info@ehbocastricum.nl. (Foto: aangeleverd)