Drie keer Koninklijk onderscheiden

Voorafgaand aan Koningsdag ontvingen drie bijzondere mensen in het Oude Raadhuis in Castricum een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Toon Mans. Alle drie werden zij vanwege hun bijzondere werkzaamheden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer F.A.J. van Dijk (71) uit Akersloot ontving zijn lintje vanwege zijn werk voor verschillende verenigingen. Zo is hij ruim 35 jaar actief als bestuurder en vrijwilliger bij Meervogels ’31, waar hij nog steeds wekelijks voetbal voor senioren organiseert. Ook is hij penningmeester bij Bridgeclub Akersloot.

De heer J.P.J. van Doesem (81) uit Castricum verdiende zijn onderscheiding vanwege zijn activiteiten bij woningbouwverenigingen Sint Joseph en Castricum. Hij is oprichter van Bridgeclub Cambridge en was daar zeer actief met bridgeles geven. Nog steeds is hij daar arbiter en rekenaar. Ruim tien jaar was hij voorzitter van toneelvereniging Forento. Ook was hij vijf jaar voorzitter van de oudervereniging van de Gerardusschool.

De heer J.T.N. Smit (74) uit Akersloot werd onderscheiden vanwege zijn vrijwilligerswerk bij de parochie Sint Jacobus Major, waar hij op verschillende vlakken actief is. Ondermeer als voorganger bij avondwakes en huisfotograaf bij bijzondere vieringen. Ook is hij al 20 jaar mantelzorger voor zijn vrouw en bovendien nog actief bij voetbalvereniging Meervogels ’31 waar hijs scheidsrechter was en trainer van seniorenteams. Nog steeds traint hij de mini-pupillen van Meervogels ’31. (foto: Henk Hommes)