Discovery verzorgt strandmiddag voor Antonius

Castricum – Danny Liefting, bezoeker en vrijwilliger van jongerencentrum Discovery en jongerenwerker Amber Hulsken dienden met succes een aanvraag in voor het project ‘Ik ben geweldig’ van de Nationale Jeugdraad. Daardoor werd het mogelijk om een activiteit op het strand te bekostigen voor jongeren van Antonius die door het coronavirus niet op vakantie kunnen gaan.

De Nationale Jeugdraad (afgekort NJR) is een koepelorganisatie van landelijke jongerenorganisaties voor jongeren tussen de 12 en 30 jaar. NJR wil de deelname van jongeren op alle niveaus van de samenleving stimuleren en ondersteunen door ervoor te zorgen dat jongeren hun kracht kennen, ontwikkelen en inzetten voor een betere toekomst voor zichzelf en anderen. Daarnaast adviseert NJR overheden en andere organisaties over jeugdbeleid en het stimuleren van jongerenparticipatie.

De 16-jarige Castricummer Danny Liefting bezocht de website van NJR en zegt: ,,Het leek mij een leuk idee om voor jongeren van Antonius, die in deze instelling verblijven vanwege gedragsproblemen, een surfcursus op het strand te organiseren via het project ‘Ik ben geweldig’. Na het invullen van een vragenlijst kreeg ik snel een akkoord van ze.”

Spelletjes

Amber Hulsken, jongerenwerker van de Stichting Welzijn Castricum, vervolgt het gesprek: ,,We kregen vijfhonderd euro en hebben met Surfschool Castricum een schappelijk prijsje afgesproken voor het les geven aan tien jongeren. Ook konden we er een lunch van betalen voor de deelnemers en de vrijwilligers van Discovery die hebben meegeholpen bij deze activiteit.” Omdat er vrijdagmiddag te weinig wind stond, ging het surfen echter helaas niet door. ,,In plaats daarvan hebben we allerlei spelletjes gedaan, zoals wedstrijdjes peddelen en rennen over surfplanken. Ik vond het een hele leuke ervaring om aan deze geslaagde middag mee te mogen werken”, besluit Danny. (Tekst / Foto: Hans Boot)

Op de foto:
Medewerkers van de Stichting Welzijn en vrijwilligers van Discovery. Derde van links Amber Hulsken en vierde Danny Liefting. (Foto: Hans Boot)