Delen is helen, het herstelverhaal van Alexandra

Regio – Alexandra kampte met depressies en een burn-out. Als ervaringsdeskundige zal ze voor GGZ Noord-Holland-Noord aanstaande maandag haar verhaal delen via een livestream. Ze vertelt over haar depressies, die in haar tienerjaren zijn ontstaan en over haar weg naar herstel.

Iedere maand deelt een ervaringsdeskundige van GGZ NHN zijn/haar herstelverhaal voor cliënten, gasten, belangstellenden, hulpverleners, familie en vrienden. Indrukwekkende verhalen van mensen die hebben geleerd na het vallen weer op te staan. Alexandra kampte met een laag zelfbeeld in combinatie met vervelende gebeurtenissen in haar leven. Ze vertelt: ,,Vijf jaar geleden, toen ik uiteindelijk mijn burn-out kreeg, begon ik kennis te maken met herstel. Deze reis ging gepaard met vallen en opstaan, leren en ontleren en uiteraard heel veel veerkracht.”

Aanmelden

De livestream zal maandag 2 november van 16.00 tot 17.00 uur te zien zijn. Via www.ggz-nhn.nl/aanmeldenherstelverhaal kan iedereen zich aanmelden voor het bekijken ervan. Na aanmelding ontvangt men op de dag zelf een link per e-mail. Tijdens de livestream is er een livechat voor vragen en opmerkingen.

Wat zijn Herstelverhalen?

Wanneer je worstelt met gevoelens als onzekerheid, depressie, woede, angst en wanhoop, bestaat er een kans dat de kernbegrippen van herstel je even ontgaan. Waar is de hoop, het vertrouwen, de steun en hoe kom je op voor jezelf, je dromen en toekomst? Hoe pakken anderen dit aan en wat kan iemand uit deze gedeelde ervaringen meenemen, in zijn of haar eigen weg van herstel? Door ervaringen te delen creëert GGZ NHN een kettingreactie: ,,Wat jij kunt, kan ik ook!” Meer informatie is te vinden op http://www.ggz-nhn.nl/herstelwerkplaats en kan ook telefonisch (06 12558990) of per e-mail (herstelwerkplaatsdekop@ggz-nhn.nl) worden opgevraagd. (Foto: aangeleverd)