De Avondvierdaagse komt eraan

Van maandag 3 tot en met donderdag 6 juni loopt er weer een lang lint van enthousiaste wandelaars door het duingebied.

De basisscholen hebben hun groepen al ingedeeld, de wandelliedjes doorgenomen en de rugzakken liggen klaar om gevuld te worden.

De deelnemers gaan de uitdaging met zichzelf aan. Zij kunnen  kiezen tussen 5, 10 of 15 kilometer. Lekker in de buitenlucht, genietend van de prachtige Castricumse duinen. 

De deelnemers die zich aan de 10 of 15 kilometer wagen lopen zelfs een avond over het strand. Weer veel variatie dus tijdens deze avondvierdaagse.

Eenmaal op de route treffen de wandelaars op verschillende plaatsen goed herkenbare controleposten waar de controlekaarten worden geknipt. Verkeersregelaars zorgen voor een veilige oversteek.

Deelnemers moeten in het bezit zijn van een geldige duinkaart, deze is voor eigen rekening. 

Op donderdag 6 juni worden de wandelaars bij binnenkomst muzikaal begroet door blaaskapel De Kinkeluters. Na vier avonden wandelen ligt er een mooie medaille te wachten.

Opgeven voor deze avondvierdaagse is nog mogelijk. Inschrijving bij de start is mogelijk op de eerste avond, maandag 3 juni, na 17.30 uur in dorpshuis De Kern, Overtoom 15 te Castricum.

Meer informatie: www.wandelcommissie.castricum@gmail.com

Juist vanwege deze avondvierdaagse is het deze dagen druk met wandelaars bij de oversteekplaats op de Mient en het gebied achter het station, Westerplein, Puikman en Geversweg. De wandelcommissie hoopt op de medewerking van de andere weggebruikers. (Foto: Pixabay)