Daders in beeld mishandelingen station

De politie heeft een vermoeden wie de daders zijn die een spoor van mishandelingen en vernielingen achterlieten in de nacht van zaterdag op zondag op het station van Castricum. Dat meldt NH Nieuws. Een groep van twintig tot dertig man kwam het perron oplopen waarna enkele jongens met fietsen gooiden en mensen mishandelden. Een 18- en een 19-jarige jongen uit Heiloo liepen daarbij verwoningen op. Zij hebben ondertussen het ziekenhuis verlaten.

Burgemeester Toon Mans heeft laten weten dat hij meeleeft met de slachtoffers: ,,Deze misdraging is buiten alle proporties. Je hebt gewoon van elkaar en andermans spullen af te blijven. Samen met de politie gaan we er alles aan doen om de daders te identificeren. Ik vind het verschrikkelijk voor de jongeren die zijn mishandeld. Ik hoop dat het snel beter met ze gaat.” Ook op station Alkmaar-Noord zouden personen zijn mishandeld nadat de trein, waar de groep ingestapt, daar was gearriveerd.

De politie is de komende weekeinden extra alert in Castricum. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.