Borden en schaakstukken weer gebruikt

Limmen – Na weken van inactiviteit konden vorige week de schakers van SV Vredeburg eindelijk weer hun geliefde spelletje spelen. De tiende ronde van de interne competitie – oorspronkelijk gepland in de eerste week van december – werd gespeeld.

Door Harold Ebels

Koploper Bob Stolp trof een wel heel goede bekende aan de overzijde van het bord, namelijk zijn vader Ed. In een kleine veertig zetten werd duidelijk dat de zoon tegenwoordig de sterkste speler is. Luc Janssen trof in Dick Aafjes een stugge tegenstander, maar wist in een pionneneindspel zijn technisch vermogen uit te buiten. Bert Hollander speelde een knetterende aanvalspartij. De Siciliaanse verdediging van opponent Harold Ebels werd met behulp van dame, toren, paard en loper gekraakt.

De partij tussen Barry Blekemolen en Tars Wanders was te bizar voor woorden. Door een blunder verspeelde Blekemolen al vroeg in de partij de dame, maar Wanders deed dat dunnetjes over, verspeelde ook de dame en verloor de partij in een kolderiek eindspel. Robin Rommel moest alle zeilen bijzetten om een remise uit het vuur te slepen tegen Jos Admiraal, maar het lukte Rommel heel kunstig om met twee pionnen minder de vijandige pionnenopmars te blokkeren. Ed van Duin speelde een lekkere aanvalspartij. Bert van Diermen was het slachtoffer.

Gijs Pouw won onlangs de digitale pubquiz van SV Vredeburg, maar in het edele spel moest hij zijn meerdere erkennen in Hans de Goede. Verenigingsvoorzitter Jan Brantjes was in goeden doen: met zorgvuldige zetten bouwde hij een winnende stelling tegen Harry Levering. Het leek erop of Samer Alrayes in het middenspel van zijn partij tegen Sandra Hollander een positioneel voordeeltje had kunnen verkrijgen. Na dat moment werd hij echter langzaam achteruit gedrukt en moest kwaliteit en vervolgens het wedstrijdpunt inleveren. (Foto: Pixabay)