200 kilometer wandelroutes in Midden-Kennemerland

Op zaterdag 13 en zondag 14 februari zijn twee nieuwe routes van Wandelnetwerk Noord-Holland ingelopen. Op zaterdag in een heerlijk winterzonnetje door de afwisselende omgeving van Haarlem-Noord, Santpoort, Velsen-Zuid en Velserbroek. En op zondag kwamen de waterdichte wandelschoenen goed van pas tijdens een mooie wandeling door de groene randen van Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest en Castricum. Jaap Bond, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland en verschillende wethouders van de gemeenten waardoor de routes lopen, waren aanwezig bij de opening en start van de wandelingen. Voor Uitgeest gaf wethouder Judie Kloosterman een toelichting op het aantrekkelijke Uitgeester deel van de nieuwe route Beverwijk-Castricum.

Wandelnetwerk Noord-Holland is de laatste tijd gegroeid met ruim 1000 kilometer aan routes, waarvan 200 kilometer in Midden-Kennemerland. Op zeven verschillende locaties in Noord-Holland werd deze mijlpaal gevierd. In totaal liepen ruim 300 mensen de openingswandelingen mee. De routes zijn te vinden op de website www.wandelnetwerknoordholland.nl

Het wandelnetwerk is een initiatief van de samenwerkende gemeenten en terreinbeheerders in Noord-Holland. De aanleg is financieel mogelijk gemaakt door de  provincie Noord-Holland.

 

Foto: Wethouder Judie Kloosterman van Uitgeest bij de opening van de wandelroute die van het NS-station Beverwijk via Heemskerk en Uitgeest naar NS-station Castricum voert.